torstai 28. maaliskuuta 2013

3D-printing in the oldschool way

Tänään, pääsiäisen kunniaksi, kävimme parin koulukaverin kanssa luomassa mystillisiä asioita.

Lopputulokset muistuttavat ehkä tavalliselle tallaajalle sitä ihmiskehon normaalisti suorittamaa "3D-tulostusta". Meillä on kuitenkin suuremmat päämäärät tiedossa.

Pajakööriä
Koulumme antoi toimeksiaannon valjastaa CNC-robotit truuttaamaan 3D-tulosteita. Tämä askartelupäivä oli kokeiluluontoinen kemiansessio luoda massa, jota kuka tahansa voisi luoda vähittäiskaupan tarpeistosta. Saksalais-belgialais-suomalainen komissiomme loihe materiaalien puitteissa tahnaa, joita voi sitten jatkossa käyttää oikeasti. Tässä kuvakavalkadia ensimmäisestä pursottelusessiosta.

Jabba the Shit
Koska työkaluja ja tarpeistoa oli varsin rajatusti, piti pajalla improvisoida aika lailla. Alustavat suunnitelmat luoda paperimassaa erinäisin sidosainein kariutui, koska paperi piti jättää likoamaan ja odottamaan ensi kertaa. Tänään käsittelimme pahvipuristetta hiomalla siitä nukkaa, jota sekoittelimme erilaisiin lopputuloksiin.

½litran vesipullosta askartelemani pursotin tuottaa kolmatta "layeria" peräjälkeen
Yllä menestyksekkäin kreemi. Alla belgialainen työn sankari.



Aineksia, joista lopputuotetta lähdettiin valmistelemaan. 96% alkoholia, liisterijauhetta, "pika-erikeepperiä" ja tavallista puuliimaa. Massana puristepahvista raapusteltu "pöly"
Menneiden aikojen Yerba Mate -purnukka - ei vaikutusta lopputuotteeseen.
Target'n'tool
Pääsimme jo tällä kerralla melko hyviin tuloksiin. Pääsiäisen jälkeen päästään kuitenkin itse asiaan, joten loppuun pieni kuriositeettinäyttely viikon aiemmista tapahtumista:


Zarassa tyyppailtu makkarankuori (L)
Kävin kevätmuodin keskipisteessä (yllä). Kävin myös alkuviikosta Botanical gardenissa katsomassa miten ruoho kasvaa. Ja Orkideat. Tämä oli EIM-ryhmän inspiraatiovierailu, ja vaikka olen ns. ulkopuolinen, olin jengistä intoutunein floorantiiraaja (alla).

Palmu

1970's Palmu

Palmu - mieletöntä faktaa: se myky mikä maasta lähtee kasvamaan, määrittelee palmupuun paksuuden  - palmuissa ei ole lainkaan vuosirenkaita, mikä tarkoittaa, että ne voivat kasvaa ainoastaan pituutta!

 Huomenna tiedossa on visiitti Cuencaan, joka on pikkuinen lande puolimatkassa Madridiin. Meteorologit lupaavat +25 ja sadetta, joten sipulipukeutumisella ja pienellä jännityksellä lähdetään matkaan!

-Pekkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti