torstai 7. helmikuuta 2013

Industrial Design in ETSID

Viikon kohokohtia:
Opiskelen samoja kursseja maisteri-tutkintoaan suorittavien ja muutaman "samalla vuositasolla" kanssani olevan nuoren kanssa. Meitä on niin espanjankielisistä maista (mm. Meksiko ja Kolumbia) sekä sekalainen seurakunta Eurooppalaistaustaisia ukkeleita. Harva opiskelee suoranaisesti muotoilua, tai edes teollista muotoilua. Osa on keskittynyt enemmän markkinointi- ja bisnespuolelle, osa on puhtaasti (suunnittelu/tuotekehitys)insinöörejä, erään neidon suuntautuminen on design management. Asia, jota meille omassa koulussa tahkotaan vain kurssin verran.

Design & Innovation -kurssi, jonka opettaja hablaa vähän nahkealti englantia, mutta ymmärrettävästi kuitenkin. Tämä frouva on tehnyt uraa mm. keramiikka-alalla ja kurssin sisältö tullee pyörimään aika merkittävästi sillä osa-alueella, tämä on ehdottomasti hyvä syventävä kurssi!

Business Design & Entrepreneurship, tätä ei vielä päästy tällä viikolla kokemaan, mutta uskon kaupallisen osaamisen olevan tärkeää, etenkin jos ajatuksena tulevaisuudessa on yrittäjyys ja startup-toiminta. Sama opettaja pieksää suuta täällä, sekä kurssilla
Marketing Design, joka on enimmäkseen kommunikoinnin, yristysstrategian ja -analyysien, brändinhallinnan sekä innovaatioiden tutkimuksen kimara. Opettajamme Gabriel on mukana mm. Sporatrends.com -hankkeessa, joka ei tarkoita raitiovaunuliikenteen cooliutta, vaan leikkikaluvalmistajien koottua tietokantaa. Vähän niinkuin keltaiset sivut. Tai jotain. Alla kuva koulumme "lelumuseosta", tässä pelissä meikäkin ehkä pärjäisi.

Fooshball. Huomaa vaihtopenkkipelaaja blue-tiimissä!
New Promotional Platforms, design-ajattelun ja bisneksen yhdistämistä. Aika tiukkaa analyysiä ja pohdintaa, täällä on Suomeen ja Suomi-designiin hurahtanut frouva, joka on kova likka puhumaan. Ensimmäiseksi ryhmätyöksi saimme tehdä kahdestatoista spagetista, muutamasta teipinpalasta ja nyöristä mahdollisimman korkea torni. Tiimini koostui Saksa-Tanska-Meksiko-Suomi -akselista, joten tottakai voitto vietiin kotiin. Palkinnoksi saimme tikkarit!


A2-espanjaa meille opettaa ihastuttavan vividi nainen, joka puhuu juuri sopivan hitaasti ja elehtien, että ymmärrän-täydellisesti-kaiken-mitä-hän-sanoo. Kurssilla ei ole tarkoitus puhua yhtään englantia, mikä on hyvästä, mutta paritehtävien tullen siellä seisoo yksi suomalainen kuuluisa sormi suussa. Viimeisimmästä espanjankurssistani on kuitenkin kuusi vuotta aikaa. Eipä siinä, vapaa-ajalla harjoittelen kieliaplikaatioitten kanssa ja koitan jutustella katalaania niin viljalti kuin suinkin.

Aion suorittaa hiukan syventäviä vielä Design Managementin luennoilla, jotka suoritetaan ilta-aikaan intensiiviluentoina ja -harjoituksina. Kestoa kurssilla on yhden opintopisteen eli ~25 tunnin verran. Luennoitsija on joku kovan luokan tekijä, kurssi alkaa vasta helmikuun loppupuolella.

Kevät on siinä mielessä hyvä ja huono aika tulla tänne, että
+koko ajan lämpenemään päin, päivä pitenee hiukan
+jengi on hyväntuulista ja talvitakit (jotka vielä ovat päällä, vaikka parhaillaan ollaan oltu +25) jäävät narikkaan
+oma olo on kivempi hankkiessani rajatonta rusketusta ja kauniin melanooman kytemään.
+paljon vapaa-aikaa, ja lomia
Valenciassa Fallas, maaliskuun15.-19.
Pääsiäinen 28. maaliskuuta - 8. huhtikuuta
Toukokuun 1. "Fiesta" (syy tuntematon)
-paljon vapaa-aikaa ja lomia
Em. ajat ovat hyvä vaihtoehto reissailuun Espanjan sisällä, mutta huonoja opetuksen katkonaisuuden vuoksi...
-keksin ehkä jossain vaiheessa lisää miinuksia.

Mielenkiintoista oli kuulla, että hanavesi, jota olen vältellyt nauttimasta, onkin ihan kelpo märkää, mutta maistuu ikävältä johtuen suolasta. Kaupungillinen prinsessoja viiden litran vesipulloineen ovat pakottaneet minut keittämään pastatkin pullovedellä. Asiaan tulee nyt muutos. Tuttipulloni on alati reissatessa mukana, joten se taitaa olla jatkossa ainoa, johon isosta "lekasta" annostelen Nestlen vettä.

"Taideakatemia", koulumme peränurkassa
Nurkan takana taitaa olla työkkäri
"Linnankadun" ikkunasta
Varsinaisesti pippaloihin en ole vielä osallistunut - johtuneeko siitä, että ensisijaisesti halusin tulla opiskelemaan ja luomaan alakohtaista verkostoa. Jatkossa, nyt kun koulupäivät ovat varmistuneet ja kurssien tärkeät päivämäärät ovat tiedossa, voin antautua myös opiskelijakulttuurin vietäväksi. Vahinko, että baarijumputus ei enää kaltaistani ahavoitunutta jytäukkoa kiinnosta siinä missä oiva dialogi rauhallisemmissa oloissa (o-olenko Platon II?), tai ruokakulttuuriin tutustuminen - Valencian Erasmustoiminta pyörii ilta- ja yötekemisien osalta tosi paljon yökerhoissa.

Huhu kertoo, että Neukku heilahtaa tänne ensi viikolla! Meikällä alkaakin pieni prosessi kehittää jotain tekemistä Barcelonaan päiväksi, niin ikään Neukun harjoittelupaikan metsästyskausi alkaa saapumispäivästä, josko saataisiin oma pimu kyljelle loppukeväästä. Vuokraisäntäkin on jo esivoideltu asian tiimoilta, eikä mikään muu blokkaa la primavera del amoria kuin työpaikkojen kaita tarjonta.

Eväslaatikossa voi piillä yllätys, pilliviini!
Uusi apinataltiointi kampuksen keskivaiheilta. Portilla on tiettävästi ainakin yksi lisää...


Sí es María!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti